Aikido er en unik form for kampkunst. Hovedvægten ligger på den harmonisk sammensmeltning af sind og krop med naturlige naturlovene. Aikido fokuserer på at acceptere og respektere energien af livet og naturen og kanalisere denne harmoni på teknikker, der udtrykker denne energi i fysiske former.

Aikido er ofte set som mere af en defensiv kampkunst siden dens teknikker og lære er designet til at undgå eller komme ud af problemer. Tværtimod er aikidos teknikker meget kraftfuld og effektiv.

Dybest set, der er fire niveauer af teknik i Aikido uddannelse. Disse er de katai, som refererer til den grundlæggende uddannelse og er bestemt til at opbygge grundlaget for kroppens bevægelser og vejrtrækning; yawarakai tog sagsøgt til at aflede angreb og sammensmelte bevægelser for at tage kontrol over den hacker eller situation; ki-no-nagare, der involverer uddannelse sagsøgte til at forsvare eller modangreb ved at flette hans bevægelse med angriberen selv før den sidstnævnte gør kontakter; og den ki, som er den absolutte Aikido teknik og indebærer oprettelse af en linket ki eller ånden fra forsvareren til hackeren.

Når du træner for Aikido, du har brug for en sparringspartner. Uke og nage. Uke er initiativtager til angrebet og modtager Aikido teknikker, mens Nage er forsvareren og den, der neutraliserer angrebet.

Aikido grundlæggende teknikker omfatter ikky, som indebærer kontrol en hacker ved at placere en hånd på albuen og en på i nærheden af håndleddet giver mulighed for at smide hackeren på jorden; den niky, som trækker i uke ved hjælp af en wristlock og vrider armen mens pressionsmiddel smertefulde nerve; Mogens, som er en roterende teknik med henblik på at anvende en spiral spænding på hele armen, herunder at albue og skulder; yonky en skulder kontrol teknik med begge hænder, gribende underarm; goky er en anden variant af ikky

hvori hånd gribende håndleddet er inverteret og er ganske nyttigt i våben take-aways; shihnage eller de fire-retningen kaste; Returnerer kotegaeshi eller håndleddet, som indebærer en wristlock-kast, der strækker sig extensor digitorum; kokynage også kendt som ånde kaster eller timing kaster; iRoot eller at indtaste kroppen kaster som ligner en “tørresnoren” teknik; tenchinage eller himlen og jorden kaste; koshinage eller Aikido’s version af hip kast; jinage eller den formede – indkvartering-‘ti’-kaste; og kaitennage eller rotation smide hvori nage fejer arm af uke tilbage indtil det låser skulderleddet, hvorefter nage gælder fremadrettet pres til at smide hackeren.

Disse er bare grundlæggende teknikker og tusindvis af mulige implementeringer eller kombinationer kan hentes af aikidokas fra listen. I Aikido kaldes strejker ansat under gennemførelsen af Aikido teknik motormod. For begyndere er griber de første, til at blive undervist. Det er sikrere og gradueret kan nemt føle den energi, der strømmer fra uke til nage.

Blandt de grundlæggende grab er teknikker katate-dori eller fælles-hand-grab som indebærer anvendelse af en hånd at få fat i en håndled; morote-dori eller både-hænder-grab som bruger begge hænder til at få fat i en håndled; ryte-dori en anden både-hænder-grab teknik hvori begge hænder er brugt til at fange begge håndled; Kata-dori eller skulder-grab teknik; og mune-dori eller bryst-grab, der indebærer sensationsprægede tøj af brystet af hackeren.

Mastering hver teknik indebærer disciplin og engagement. For at være en god aikodoka, skal man mestre både teknikker og princippet om den ægteskabelige kunst.