I fortiden skulle enhver ny forbruger eller industrielle produkt del bragt til markedet først have en prototype, bygget for at sikre, at design kan anvendes korrekt og anvendes af fabrikanten. Ã…r siden, var disse ofte træ miniaturer og ler modeller. Mere nylig, laser sintring teknologi har tilladt plast prøver at være bygget af elektroniske tegninger, CAD/CAM og pulveriseret harpiks.

Den nyeste trend kaldes rapid prototyping. Fremskridt inden for spåntagende hastighed og fleksibilitet kombineret med avanceret elektronisk computer interfaces mulighed for omkostningseffektiv, nøjagtige metal prøve dele eller forme til plast injektion dele.

Tekniske og ansøgning ingeniører på Makino, en global leverandør af avancerede spåntagende teknologi, sige, at sådanne avancerede spåntagende teknologi tillader selskaber at skære produktionen trin. Disse fjernes trin er primært lavet fordi stål kan nu blive fræset så hurtigt og omkostningseffektivt som aluminium eller andre lettere materialer.

Sådanne fremskridt kan mug bygherrer og andre producenter faktisk udvikle applikationer, som kan udnyttes straks for at gøre flere produkter. Dette giver deres kunder til at få nye produkter på markedet hurtigere.

Mange andre slags prototyper bære ikke real-egenskaberne at kunden forsøger at simulere. Mest hurtig prototyper er fremstillet af den råvare, der er beregnet til det endelige produkt, som gør det identisk med hvad der rent faktisk skal sættes i produktion.

Kunder kan få en hærdet stål eller prehardened ståldelen eller skimmel i fem eller seks uger versus 10 eller 12 uger fra tidligere processer. Dette er en tidsbesparelse, de sætter pris på i et forsøg på at få deres produkt på markedet hurtigere og billigere.

Teknologiske fremskridt som CAD og andre avancerede computer interfaces kan positivt kombinere med state-of-the-art værktøjsmaskiner, der er nøjagtig, stiv og stabil for at opnå maksimale resultater. Kunder kan spare op til to tredjedele af den samlede tid oprindeligt kræves af mere traditionelle skimmel byggeprocesser.